3 Mart 2009 Salı

Gökkuşağı Böreği


Malzemeler:
-4 adet yufka
-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
1. Harç:
-Yarım demet ıspanak
-1 kuru soğan
-4 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz,pulbiber,karabiber
2. harç:
-4 orta boy patates
-1 soğan
-4 çorba kazşığı sıvıyağ
-tuz,pulbiber,karabiber
3. harç:
-4 adet havuç
-4 çorba sıvıyağ
Hazırlanışı:1.harç için soğanları ince doğrayıp yağda pemleşene kadar kavurun baharatlarını ekleyip yıkanıp doğranmış ıspanakların üzerine sıcak sıcak dökün ve karıştırın...
2. harç için patatesleri haşlayın ve ezin soğanı yine ince şekilde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun baharatlarını ekleyip patateslerin üzerine döküp karıştırın...
3. harç için havuçları rendeleyin ve sıvı yağda yaklaşık 10 dk kavurun...

Yoğurt,süt,yumurta.sıvıyağı karıştırıp ilk yufkanın heryerine sürün ve 1.harcı heryerine yayıp rulo sarın 2.yufkayıda aynı şekilde harç sürüp 2. harcı hertarafına yayıp rulo yapın 3. yufkanında hertarafına harçtan yayıp 3. harcı heryerine yayıp rulo sarın ve 4.yufkayada harçtan sürün uç kısmına ıspanaklı yufkayı yanına patatesli yufkayı tam ikisinin ortasınada havuçlu yufkayı yerleştirin ve hepsini rulo sarın tepsiye koyup bir gece dolapta bekletin....
Ertesi gün bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizip üzerine kalan harçı sürün ve önceden ısıtılmış 175derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirin.....
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Siten hayırlı olsun pembiş şeker....
Seçimlerin harika özelliklede böreklerin aramıza hoş geldin.....
Yeliz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails