14 Nisan 2013 Pazar

Zeytinyağlı Açma



Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, haşhaş
Hazırlanışı:Derin bir kap içerisine sütü, şekeri ve mayayı koyup 5dk bekletip kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 45dk bekletin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 adet parça kopartıp düz zemin üzerinde elinizle yuvarlayıp inceltin...
Hazırlanan şeritleri yan yana koyup hafif kıvırıp uçlarını birleştirip yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

Nefis olmuş ellerinize sağlık. Ne zamandır yapmak istediğim bir tarif. Ama benim ki terayağlı olucak..

Adsız dedi ki...

valla cesaret edemiyorum ne zaman açma poça etsem hüsran oldu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails