3 Eylül 2013 Salı

Bülbül Yuvası



Biraz zahmetli ama çok da lezzetli bir tatlı :)

Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı sirke
-2,5-3 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
İçi İçin: 250gr iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
-4 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Açmak İçin: nişasta , un
Üzeri İçin: 
-150gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:Derin bir kab içersine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Dinlenen bezelerden bir tane alarak bol nişasta ve un karışımı ile oldukça ince olacak şekilde açıp üzerine ceviz serpiştirip oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıp büzdürüp oklavadan çekin ve içe doğru kıvırıp tepsiye yerleştirin.
Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi yapın.
Tereyağını sıvıyağ ile birlikte eritip kızdırın ve hazırlanan tatlıların üzerlerine kaşık ile döküp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için şeker ve suyu yaklaşık 15dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine döküp tatlı şerbetini çekip soğuyunca üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)







6 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerine sağlık canım benim.Çok sevdiğim bir tatlıdır.

Sevil Şahin dedi ki...

Ellerine sağlık canımmm

Unknown dedi ki...

Aslımmm ellerine sağlık nefis bir tatlı öpüyorum....

Saglıklımutfak dedi ki...

gerçekten uğraştırıcı ama değer. benim yapmam için bol zaman lazım . sen yapsan ben yesem en güzeli olur sanırım. svegiler

Baharcicegi dedi ki...

Elinde incecik acarsinda tek tek citir citir nefis olmazmi tatlin
Ellerine saglik becerikli Pembisim

*mehtap dedi ki...

bak görünce aklıma geldi yine oğlum isteyip duruyor epeydir, bende pişiriyim, eline sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails