9 Nisan 2014 Çarşamba

Kabartma Tozlu Pişi



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı ılık su...
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı:
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15-20dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp hafif unlu zeminde fazla inceltmeden merdane ile açıp istediğiniz kalıp veya bardak ile kesip kızgın yağda hamurun rengi değişip pembeleşene kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

5 yorum:

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Ellerine sağlık canım, biz aynen bu malzemelerle hamur yoğurur, açar bıçakla da şekil veririz adına da keçi bacağı deriz. Ama seninkiler pek sevimli olmuş bayıldım, bende yapıcam.

Unknown dedi ki...

Nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik.
Sevgiler...

günlük yaşamım dedi ki...

herzamanki gibi müthiş ve çok cici olmuş eline sağlııkık

öce dedi ki...

ellerinize sağlık. şekilleri de ayrıca güzel.

gülay mutfakta dedi ki...

aslı canım ellerine sağlık
yanında peynir bayılırım
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails