15 Ağustos 2015 Cumartesi

Patatesli Yuva Kebabı




Davet sofralarında misafirleriniz için yapacağınız  hem görüntüsüyle hemde lezzetiyle herkesin beğenisi alacak harika bir yemek :)

 Malzemeler:
-6 adet patates
-300 gr dana eti
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 adet domates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, karabiber, pulbiber
-zeytinyağı
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı salça, 1 su bardağı su
Üzeri İçin: kaşar rendesi
Hazırlanışı: Dana etini tavla zarı büyüklüğünde minik,minik doğrayıp tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Biberleri, soğanı ve sarımsakları minik, minik doğrayıp domatesi rendeleyin.
Suyunu çeken etlere zeytinyağı ve doğradığınız sebzeleri ekleyip sebzeler ölene kadar kısık ateşte kavurup domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup ocaktan alın.
Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine olacak şekilde içlerini oyun.
Kızgın yağda içlerini oyduğunuz patatesleri hafif diri kalacak şekilde kızartın.
Hazırladığınız etli harcı patateslerin içlerine doldurup küçük fırın tepsisine yerleştirin.
Sos için salça ve suyu karıştırıp patateslerin aralarına döküp 175 derecelik fırında 20-24 dk pişirip fırından çıkartıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails