30 Ağustos 2015 Pazar
Reyhan Şerbeti
Merhabalar...
Önümüz bayram ve misafirlerinize ikram edeceğiniz rehasıyla içinizi ferahlatan ve çokkk pratik harika bir lezzet...
Malzemeler:
-1 büyük demet reyhan
-1 su bardağı şeker (isteğe bağlı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
-1 çubuk tarçın
-1 çay kaşığı limon tuzu
-1,5 lt sıcak su
Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını temizleyip yıkayın.
Tencerenin içine reyhan yaprakları, şeker ve limon tuzunu ekleyip elinzle iyice ovalayın.
Kaynar suyu ve tarçını reyhanlara ilave edip tencerenin kapağını kapatıp (kaynamayacak) 1-2 saat bekletip süzgeçten süzüp buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
slm aslicim denedi super oldu sevgilerimle zeynep bxl
Yorum Gönder