30 Ağustos 2015 Pazar

Reyhan Şerbeti



Merhabalar...
Önümüz bayram ve misafirlerinize ikram edeceğiniz rehasıyla içinizi ferahlatan ve çokkk pratik harika bir lezzet...

Malzemeler:
-1 büyük demet reyhan
-1 su bardağı şeker (isteğe bağlı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
-1 çubuk tarçın
-1 çay kaşığı limon tuzu
-1,5  lt  sıcak su
Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını temizleyip yıkayın.
Tencerenin içine reyhan yaprakları, şeker ve limon tuzunu ekleyip elinzle iyice ovalayın.
Kaynar suyu ve tarçını reyhanlara ilave edip tencerenin kapağını kapatıp (kaynamayacak) 1-2 saat bekletip süzgeçten süzüp buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

slm aslicim denedi super oldu sevgilerimle zeynep bxl

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails