15 Şubat 2016 Pazartesi

Mantarlı Menemen




Günümüz yüreğimiz kadar aydınlık olsun, uyandığımız her gün bize umut olsun...
Hayırlı sabahlar... Günaydın :)

Haftaya  kahvaltılarınızı taçlandıracak lezzette nefis bir tarif ile başlamak istedim hem pratik hemde fazlasıyla lezzetli :)

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-10 adet mantar
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 adet sarımsak (isteğe bağlı)
-tuz, kara biber, pulbiber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Mantarları çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp ağzı kapaklı tavaya koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı yarım ay şeklinde, biberleri ince olacak şekilde, domatesin kabuklarını soyup küp,küp doğrayın.
Sarımsağı rendeleyin.
Suyunu çeken mantara zeytinyağı ile birlikte soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip sebzeler ölene kadar kavurup domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirip baharatlarını ilave edip karıştırın.
Son olarak pişen malzemelere yumurtaları ekleyip ister karıştırıp isterseniz ağzı kapalı olacak şekilde üzerinde tüm kalmasını sağlayarak pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

menemen de kutsal yemek vallahi her çeşidi süper..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails