27 Eylül 2016 Salı

Milföy Tartolet




Malzemeler:
- 12 adet mülföy hamuru
Kreması İçin: 
-3 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-1 poşet toz şanti
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Süslemek İçin: 
-pudra şekeri
-vişne tanesi
-nane yaprağı




Hazırlanışı: Milföy hamurlarını yumuşaması için tezgahta bekletip çiçek şeklinde kalıp ile hamurları kesin.
Hazırladığınız şekilli milföy hamurlarını hafif yağlanmış muffin kalıplarına kenarları dışa gelecek şekilde yerleştirin ve tabanının kabarmaması için çatal ile delin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye toz şanti ve vanilinler hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpın.
Soğuyan milföyleri muffin kalıplarından çıkartıp üzerlerine pudra şekeri serpiştirip içlerini hazırladığınız krema ile doldurup üzerlerini vişne tanesi ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails