8 Şubat 2017 Çarşamba

Tavada Patatesli Dolama Börek



Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
-6 adet patates
-1 adet kuru soğan
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, pul biber, kara biber
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup haşlayıp ezin.
Soğanı ince, ince doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp ezilmiş patateslere ekleyip karıştırın.
Sos için yumurtaları çırpıp süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Düz zemin üzerine bir tane yufkayı serip hazırladığınız sostan bolca her tarafına sürüp ortadan ikiye kesip geniş  kısmına patatesli harçtan koyup rulo sarıp gül şeklinde içe kıvırıp yağlanmış tavaya koyup diğer kalan yufkaları da aynı şeklinde sarıp tavaya koyduğunuz yufkanın etrafına dolayın.
(1 yufkadan iki rulo çıkacak)
Hazırladığınız böreği kısık ateşte arkalı önlü pişirip dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)  

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails