3 Mart 2017 Cuma

Barbunya Yemeği




Malzemeler:
-2 su bardağı barbunya
-2 adet patates
-2 adet havuç
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytin yağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Barbunyayı geceden sıcak suya ıslayın.
Islatılmış barbunyayı tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatıp suyunu süzdürüp tekrar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı ve sarımsağı ince olacak şekilde patates ve havucu küp, küp doğrayın.
Tencereye zeytin yağını koyup soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk kavurun.
Kavrulan salçaya patates ve havucu ekleyip yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Haşladığınız barbunyayı pişen sebzelere ekleyip 5-10 dk kaynatıp ocaktan alıp ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın.

 Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails