5 Nisan 2017 Çarşamba

Çikolata Soslu Islak Kek




Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Islatmak İçin:
-1 paket kakaolu süt (200 ml
-1 su bardağı süt
(kakaolu süt yerine yarım su bardağı süte 2 tatlı kaşığı nesquik kullanabilirsiniz)
Üzeri İçin:
-1 kutu krema (300 ml)
-1 su bardağı süt
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Süslemek İçin: Çilek
Hazırlanışı:Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük kare borcama hazırladığınız kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın.
Islatmak için süt ve kakaolu sütü karıştırıp ılıyan kekin üzerine dökün.
Üzeri için krema ve sütü küçük tencereye koyup ılıtıp çikolatayı ekleyip kaynatmadan eriyene kadar karıştırıp ocaktan alıp kekin üzerine döküp 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails