19 Haziran 2017 Pazartesi

Çikolata Kaplı Kurabiye



Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Kaplamak İçin:
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
-1 çay kaşığı margarin
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp yağlanmış muffin kalıbına bastırarak yerleştirin.
(benim kalıbım küçük olduğu için hamuru cevizden küçük aldım)
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğuyan kurabiyeleri dikkatlice kalıptan çıkartın.
Kalıbı yıkayıp iyice kurulayın.
Kaplamak için çikolata ve margarini bermari usülü eritip muffin kalıbının içine fırça ile bol çikolata sürüp kurabiyeleri kalıpların içine yerleştirip 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartıp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails