20 Haziran 2017 Salı

Havuçlu Nuraniye



Malzemeler:
-1 su bardağı süzme yoğurt
-3 çorba kaşığı mayonez
-2 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış)
-3 adet kabak (rendelenmiş)
-2 adet havuç (rendelenmiş)
-5-6 dal taze soğan
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-3 diş sarımsak
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı: Soğanları  ince olarak şekilde doğrayın.
Zeytinyağında soğanları 1-2dk kavurup kabak ve havucu ekleyip 5 dk kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurt ve mayonezi pürüzsüzleşene kadar karıştırın.
Sarımsakları rendeleyin maydonoz ve dereotunu ince ince doğrayıp sarımsak ve pirinçle beraber yoğurda ekleyip tuzunu da ilave edin.
Soğuyan kabaklı havucu yoğurda ekleyip karıştırın buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails