14 Ekim 2017 Cumartesi

Dereotlu Kıyır Kurabiye



Malzemeler:
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: Yumurta sarısı, susam, çörekotu
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazıladığınız hamuru düz zemin üzerinde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp kurabiye aparatı ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails