3 Kasım 2017 Cuma

Damla Çikolatalı Kesme Kurabiye



Malzemeler:
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı damla çikolata
-1 çay bardağı fındık
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp düz zemin üzerinde uzunlamasına rulo şekil verip streç filme sarıp buz dolabında 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru 1cm kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails