13 Aralık 2017 Çarşamba

Pırasalı Börek



Malzemeler:
-4 adet yufka
-2 adet yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
-3-4 sap pırasa
-1 adet havuç
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı beyaz peynir
-pul biber, kara biber
-2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı: İçi için pırasa ve soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da kavurup rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dk daha kavurup soğumaya bırakın.
Soğuyan pırasalı harca beyaz peyniri ve baharatları ekleyip karıştırın.
Sos için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Düz zemin üzerine bir adet yufka serip üzerine sos sürüp üzerine 2. kat yufka serip tekrar sos sürüp yufkayı sekiz eşit parçaya kesip geniş kısımlarına hazırladığınız iç harçtan koyup kenarlarını kapatarak rulo sarın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

en sevdiğiden prasalı börek ellerinize sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails