31 Ocak 2018 Çarşamba

Hindistan Cevizli Ay Kurabiye




Malzemeler:
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-1 paket vanilin
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta akı
-hindistan cevizi
Süslemek İçin: bitter çikolata
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. (tarifte kabartma tozu yok)
Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp düz zemin üzerinde yuvarlayıp ay şekli verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına batırıp sonra her tarafını hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirip soğuyunca uclarını bermari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp servis yapın.

Afiyet Olsun :)  

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails