26 Şubat 2018 Pazartesi

Tahin Kremalı Susamlı Kurabiye




Daha önce yaptığım ve herkes tarafından çok beğenilen ağızda dağılan bu nefis kurabiyeleri bu defa yumurta ve kabartma tozu olmadan denedim gerçekten daha kıyır kıyır ve dayanma süresi daha uzun oldu :)

Malzemeler:
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı tahin
-1 çorba kaşığı elma sirkesi
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Dolgusu İçin:
-1 su bardağı tahin
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kenarları İçin: Kavrulmuş Susam
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamuru düz zemin üzerinde merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp çay bardağı kullanarak yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Dolgusu için tahin ve pudra şekerini karıştırın ve iki kurabiye  arasına tahin sürerek birbirine yapıştırıp kenarlarına da tahin sürüp kavrulmuş susama bulayarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails