17 Mayıs 2018 Perşembe

Pratik Tepsi Böreği




Malzemeler:
-1,5 su bardağı ılık süt
-1/2 çay bardağı su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
İçi İçin:
-1 kase peynir
-1 adet kuru soğan
-pul biber
-zeytinyağu
Üzeri İçin: yumurta , çörekotu
Hazırlanışı:Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İçi için kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alın.
Peyniri çatal ile ezip kavrulan soğana ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde çok ince olmayacak şekilde açıp mini fırın tepsisinden biraz daha büyük tepsiye hamuru yerleştirip üzerine hazırladığınız peynirli harcı serpiştirip diğer bezeyi de açıp peynirlerin üzerine kapatın.
Böreği pişirmeden istediğiniz büyüklükte dilimleyip üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails