8 Nisan 2016 Cuma

Kavuk Poğaça



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
Yağlamak İçin: 250 gr tereyağı (eritilmiş)
Arası İçin: 1 kase beyaz peynir (arzuya göre maydonoz pul biber ekleebilirsiniz)




Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığın da hamur yoğurun.
Hazırlanan hamuru 6 eşit parçaya bölün.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine kaşık ile bolca tereyağı döküp fırça ile her tarafına sürüp ikinci bezeyi aynı büyüklükte açıp yağladığınız ilk hamurun üzerine koyup aynı şekilde yağlayıp üçüncü bezeyi de aynı büyüklükte açıp yağlanan diğer hamurların üzerine  koyun ve aynı şekilde yağlayın.   (üç kat olacak)
Yağladığınız hamurun önce yan tarafını içe katlayın sonra diğer yan kısmını onun üzerine gelecek şekilde kapatıp alt ve üst kısımlarıda aynı şekilde katlayıp üst üste gelecek şekilde kapatıp üzerini nemli bez ile örtüp buz dolabında 30 dl bekletin.
Diğer kalan 3 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp buz dolabına koyun.
Dinlenen hamuru düz zemin üzerinde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp bıçak ile 2cm kalınlığında şeritler kesin ve  her şeridi uc kısmından başlayarak rulo sarın.
Hazırladığınız roloların üzerlerine elinizle bastırarak yassılayıp orta kısmına peynir koyup uc kısımlarını birleştirerek kapatın ve kapattığınız kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails