9 Nisan 2016 Cumartesi

Sebzeli Et Sote




Malzemeler:
-500 gr kuş başı et (ben dana sırt kullandım)
-1 paket mantar (yaklaşık 200 gr)
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet domates
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak (arzuya göre)
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytin yağı
Hazırlanışı: Eti tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarı etin büyüklüğünde, kırmızı biber, havuç ve patatesi zar büyüklüğünde, kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Domates ve sarımsağı rendeleyin.
Pişen etlere mantarı ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve yeteri kadar zeytinyağını ilave edip kuru soğanı ekleyip doğradığınız sebzeleri ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak kavurun.
Son olarak rendelenmiş domates, sarımsak, bezelye ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails