9 Temmuz 2016 Cumartesi

Patatesli Pelmeni (rus mantısı)




Merhabalar... 
Moskovalı arkadaşımla hingel yaparken biz bunun içine kıyma koyup şeklini de böyle  yaparız ve adına da Pelmeni deriz bizim yöresel yemeğimiz demişti.
Bende geçenlerde eşimin isteği üzerine hingel yaparken aklıma geldi ve arkadaşımın anlattığı kadarıyla yapmaya çalıştım :) İnşallah bir dahakine orjinalinde olduğu gibi kıymalısını yapıp sizlerle paylaşacağım. Adı mantı ama börek tadında harika ve diğer mantılara göre daha hafif bir lezzet.

 Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 adet patates (haşlanıp ezilmiş)
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı tereyağı
-tuz kırmızı toz biber
Üzeri İçin:
-3 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber
-sarımsaklı yoğurt





Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine yumurta,su ve tuzu koyup çırpıcı ile karıştırıp unu ekleyip olabildiğince sert kıvamlı hamur hazırlayıp iki eşit bezeye ayırın.
İçi için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın.
İlk bezeyi az miktarda un kullanarak çok fazla inceltmeden (bıçak sırtı kalınlığında) açıp kalıp yada çay bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin.
Kestiğiniz yuvarlak hamurların ortasına patateslı harçtan koyup yarım ay şekilde kapatıp uc kısımlarını birleştirerek şekil verin.
Diğer bezeyide aynı şekilde hazırlayın.
Tencereye su koyup kaynatın.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp hazırladığınız mantıları kaynar suya salıp 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alıp suyunu süzdürün.
Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip ocaktan alın.
Servis tabaklarına mantı koyup üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos döküp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails