1 Şubat 2018 Perşembe

Kurşun Aşı Çorbası



Malzemeler:
Köftesi İçin:
-1 su bardağı ince bulgur
-1 adet yumurta
-1/2 çay bardağı irmik
-1/2 çay bardağı un
-1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
-2 adet sarımsak (rendelenmiş)
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, kara biber
Çorbası İçin:
-200 gr kuşbaşı et (haşlanmış)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı nane
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su (yaklaşık 2 lt)
Hazırlanışı: Bulgur ve irmiği derin kase içine koyup bir su bardağından biraz eksik soğuk suyu üzerine döküp ağzı kapalı şekilde 20 dk bekletin.
Dinlenen bulgura yumurta, rendelenmiş soğan sarımsak, salçaları ve baharatları ekleyip iyice yoğurup son olarak unu ekleyip biraz daha yoğurun. (kıvamı çok sert olursa soğuk su ilave edebilirsiniz)
Hazırladığınız bulgurlu harçtan misket kadar parçalar kopartıp elinizi ıslatıp yuvarlayın yada benim gibi avucunuzda sıkarak şekil verin.
Tencereye Zeytinyağı ve naneyi koyup nanenin kokusu çıkana kadar kavurup salçaları ve pul biberi ekleyip 2-3 dk kavurun.
Kavrulan salçaya nohut ve eti ekleyip 5 dk daha kavurup sıcak suyu ekleyip 10-15 dk kaynatıp hazırladığınız köfteleri çorbaya ilave edip 5 dk kaynatıp tuzunu ekleyip ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails