16 Mayıs 2018 Çarşamba

Fıstıkpare




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı toz fıstık
-1 çay bardağı irmik
-1 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip hafif yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
(normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlılar şerbetini çekip soğuyunca üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails